Bypåske

Skjærtorsdag. Lyder av enslige biler trenger seg gjennom luften og opp til vinduet mitt. Lyder som jeg, her i Oslo, forbinder mer med natten, men som nå opptrer på høylys dag. Byen er tom, men tømmes fremdeles. Jeg går meg en tur.

«Det må være merkelig å komme til Oslo som turist på en dag som denne» tenker jeg, mens jeg ser noen sør-øst asiatiske turister som tar bilder foran tigerstatuen på jernbanetorget. «Står det noen plass i turistinformasjonen at påsken i Norge handler om det motsatte av Oslo?»

Rumenerne som normalt sitter gatelangs oppover Karl Johan har i dag valgt å slå av en prat ved jernbanetorget. Når nesten hele næringsgrunnlaget har forsvunnet til fjells, forstår jeg dem godt. «Kanskje de følger dem til fjells neste år» tenker jeg, og ser for meg at de sitter der, med koppene, krykkene og trekkspillene sine, langs de mest populære skiløypene.

Nesten alt er stengt. Jeg trasker hjem og hører på lyden av enslige biler som tømmer byen ytterligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *